Paljupihaan.fi

Yritys

2002

Yrityksen historian voidaan katsoa alkaneen vuodesta 2002. Tuolloin seitsemän kaveruksen porukka päätti rakentaa siirrettävän saunan, niin että saunomaan pääsisi missä ja milloin haluaa. Pääasiallisena rakentajana toimi Esko Latvala ja mukana oli muu porukka parhaansa mukaan. Joinain iltoina ei montaakaan naulaa saatu paikalleen vaan ilta kului suunnitellassa ja pähkäillessä rakenneratkaisuja. Ennen pitkää sauna kuitenkin valmistui saunomiskuntoon ja sitä alettiin kuljettelemaan milloin mihinkin päin, mihin vain teki mieli lähteä saunomaan. Pikkuhiljaa saunaa alettiin kysymään vuokralle, se vieraili niin partiolaisten leirillä kuin kihlajaisissa ja syntymäpäivilläkin.

2004

Koska kysyntää saunalle ilmeni niin se sai uuden pidemmän rungon alleen ja taakse rakennettiin terassi.

2007

Terassin myötä mukaan pystyttiin nyt ottamaan myös kylpytynnyri, jonka rakentamisesta oli puhuttu alusta lähtien. Palju toteutettiin ulkopuolisella kamiinalla ja sisäpintaan laitettiin uima-allasmuovi. Tavoitteena oli tehdä hieman parempi palju kuin myynnissä olevat. Paljutuotannon alkutahdit oli näin laitettu käyntiin.

2010

Kysynnän lisääntyessä jatkuvasti, keväällä 2010 Esko päätti perustaa yrityksen pyörittämään kärrysaunan ja paljun vuokraustoimintaa. Tässä vaiheessa mukaan tuli myös pelkkien paljujen vuokraus ja paljujen valmistus aloitettiin pienimuotoisesti vanhassa navettarakennuksessa. Alusta pitäen keskityttiin valmistamaan paljuja, joissa oli ulkopuolinen kamiina ja hygieeninen muovinen tai lasikuituinen sisäallas.

2011

Yrityksen toiminta laajenee, parhaina sesonkeina paljuja on vuokralla yhteensä 10 kappaletta, suurin osa vuokrauksista hoidetaan kotiin kuljetettuna, koska siirrot hoidetaan yhdellä kärryllä. Valmistuksessa keskitytään lasikuitualtaallisiin paljuihin, joissa on ulkopuolinen merialumiinikamiina.

2012

Yrityksen toiminta painottuu enemmän paljujen valmistukseen, vuokrauksen toimiessa kuitenkin jatkuvasti.

2013

Paljujen valmistuksessa siirrytään käyttämään pääasiassa PE-muovisia altaita, myyntimäärät nousevat vuosittain tasaisesti.

2014

Yritys muuttaa isompiin tiloihin. Vuosittainen valmistusmäärä nousee noin 200 paljuun. Näistä suurin osa on PE-muovialtaallisia paljuja. Loppuvuodesta yritys investoi omat muovivalumuotit pyöreälle paljulle ja pyöreälle muovikannelle. Työvoimaa palkataan paljujen valmistukseen.

2015

Paljuja lähtee asiakkaille tasaiseen tahtiin. Pääasiassa itse hoidetaan myynti, valmistus ja toimitukset asiakkaille, näin voidaan varmistua että toimitusketju toimii alusta loppuun saakka.

2016

Alkuvuodesta 2016 yritys investoi uuteen muovivalumuottiin ja tuo ainoana valmistajana markkinoille 8-kulmaisen PE-muovialtaan. Se on samalla myös suurin Suomen markkinoilla oleva muovinen kylpytynnyri. Lasikuituisten sisäaltaiden käyttö on vähentynyt huomattavasti. Uusi vuokrasauna valmistuu talven 2016-2017 aikana.

2017

Pomppulinnan vuokraus uutena aluevaltauksena. Tuotekehitystä paljujen osalta, muun muassa komposiittiverhoilu.

2018

Ainalämmin palju on lisännyt suosiotaan, loppuvuodesta uusi valumuotti 4 hengen paljulle. Valikoimasta löytyy nyt paljut kahdelle, neljälle, kuudelle, kahdeksalle, kymmenelle ja kahdelletoista henkilölle.

2019
Tuotekehitys jatkuu.

2020
Paljutehtaalle valmistui myyntitilat, josta saa suoraan ostaa kattavasta tarjonnasta Palju ja kylpytuotteita. Esimerkkinä erilaiset kemikaalit, juomatelineet ja lämpömittarit.

2021
Paljupihaan.fi palkkasi lisää työntekijöitä. Koronatilanne Suomessa ja maailmalla nostaa paljujen kysyntää. Tehtaalle valmistui uusi pesuhalli, joka helpottaa varsinkin vuokrapaljujen pesua ja huoltoa talvipakkasilla.

2022
Varastotilat valmiille paljuille laajenivat. Kehitystyö jatkuu, mm. uusi arktinen palju on tulossa markkinoille, joka on tupla lämpöeristetty ja pitää veden lämpöisenä paljussa energiaa säästäen.